Peter van Osch Groenteproducties

Gas erop!
Na jaren voor een baas te hebben gewerkt en hobbymatig een boerderij te runnen, ging Peter van Osch in 2003 voor zichzelf aan de slag. Peter wist toen al dat hij groenten moest gaan telen waar in de markt vraag naar was. Niet de traditionele manier, waarop veel boeren en tuinders het bedrijf en de aanpak klakkeloos overnamen van generatie op generatie.
 
Voorop lopen door innovatie
Met een groentesnijder werd overlegd wat Peter kon leveren en ook werd de lelieteelt opgepakt. Hierdoor was er constanter werk voor vast personeel en machines en gebouwen werden nog beter benut. Dit zorgde voor een goed fundament onder het bedrijf. Door vroeg in te stappen met nieuwe ontwikkelingen, zoals GPS-gestuurde trekkers om zo kaasrecht te kunnen rijden, maakte van Osch toen al het verschil. Ook teelt van Osch Groenteproducties sla op bedden van 2.25 meter terwijl 1,80 meter de standaard is. Zo kan er 7% meer aangeplant worden terwijl de kosten voor pacht, bemesten, beregenen en spuiten hetzelfde blijven.
 
Unique selling point
Ondernemen is altijd tellen. Voor elke pallet of lege kist die ze komen brengen of halen moet van Osch betalen. Daarom regelt van Osch zijn eigen transport, dit levert geld op en heeft van Osch meer invloed op de af-en aanvoer en dus service aan de klant! Ondernemen is ook goed voor je mensen zorgen. Zo heeft van Osch Groenteproducties huisvesting voor zijn medewerkers gebouwd en is er een Poolse kok aanwezig die het eten verzorgt.
 
Winnaar Venrayse Ondernemersprijzen 2016!
Ondernemen is in 12 jaar uitgroeien van 12 hectaren in 2003 naar ongeveer 330 hectaren in 2015. Dit doet van Osch Groenteproducties nu al jaren zo succesvol dat zij als Venrayse onderneming niet onopgemerkt zijn gebleven. Zo won van Osch Groenteproducties zowel de Venrayse Loek Nelissen prijs als de Rabobank Publieksprijs tijdens de Venrayse Ondernemers prijzen in 2016. De prijzen zijn bedoeld ter stimulering van het ondernemerschap in de gemeente Venray en omgeving.
 
Elk moment is nog steeds een begin van een nieuw avontuur. Het credo van Peter van Osch is dan ook “Gas erop!”.